אבחון פסיכו דיאגנוסטי

אבחון פסיכו דיאגנוסטי הינו למעשה שם כולל למספר אבחונים המרכיבים הערכה פסיכולוגית שלמה

 

מדובר במבחנים ותיקים, אשר עמדו בסטנדרטים סטטיסטיים ואשר משמשים פסיכולוגים קליניים ברחבי העולם במשך שנים ארוכות.


מטרתו של האבחון הפסיכו-דיאגנוסטי הינה לקבל תמונה מקיפה ככל האפשר של הנבחן, כולל היבטים פסיכולוגיים וקוגניטיביים. לאחר ניתוח מעמיק של תוצאות האבחון, הפסיכולוג מנסה להבין ולתאר את מבנה האישיות של הנבחן, את רמת האינטליגנציה שלו, את הדאגות והחרדות שלו, את תפיסת העולם הבינאישית שלו, היחסים שלו עם אחרים, פסיכופתולוגיה ועוד.


לעיתים קרובות, האבחון יסייע ויכוון את הפסיכולוג הקליני בשאלת דרכי הטיפול בנבדק, ובמקרים מסוימים, אבחון פסיכו-דיאגנוסטי, יצביע אף על הפרעה נפשית.


מה עושים במהלך האבחון?


האבחון יכלול ראיון אישי מקיף הכולל את ההיסטוריה של המטופל ואת התכנים המעסיקים אותו בהווה.

במהלך האבחון ייערכו מבחני אינטליגנציה מתוקפים וכן סדרה של מבחנים השלכתיים. מבחנים אלו מטרתם להעלות לרמה הגלויה תכנים סמויים ולא מודעים. קיימים מספר מבחני אישיות השלכתיים, על פי רוב הפסיכולוג יבחר את המבחנים המתאימים בהתאם למטרת האבחון.


שימושים מקובלים באבחונים פסיכו-דיאגנוסטיים:


בשדה המשפטי - חוות דעת פסיכולוגית לבית המשפט - בפלילים למשל, אבחונים פסיכו דיאגנוסטיים משמשים עורכי דין לצורך הגנה על נאשמים, ליצירת תמונה מורכבת של קווי האופי של הנאשם, ולדיון על פתולוגיה פסיכולוגית אם זו קיימת. בבית הדין לענייני משפחה נעזרים רבות באבחונים פסיכו דיאגנוסטיים הן של הורים והן של ילדים לשם החלטה בדבר מסוגלות הורית, קביעת סידורי משמורת והסדרי ראייה וכן הערכות לפגיעה נפשית אפשרית בילד.


במרחב הפרטי - אבחונים פסיכו דיאגנוסטיים משמשים אנשים ומטפלים במצבים של כניסה לטיפול או במצבים של טיפול תקוע. האבחון יכול להצביע על כיוונים חדשים בטיפול.


בשדה החינוכי וההורי - הערכת מסוגלות הורית - אבחונים פסיכו דיאגנוסטיים לילדים, מצביעים על מקורות של קושי וחוזקה אצל ילדים. האבחון הפסיכו-דיאגנוסטי מועבר על ידי פסיכולוג ילדים והוא יצביע על מקורות בעייתיים בכיוון הקוגניטיבי, בכיוון האישיותי, או בכיוונים של מצוקה ואף חולי.

מלאו פרטים ונשוב אליכם בהקדם:

Contact Us